Boşanma Davaları İçİn Delİl Toplama - Özel Dedektİflİk Hİzmetİ
Boşanma Davası nedir ?
Boşanma davası , tarafların olumsuz giden evlilik sürecinin, yasal çerçeveler içerisinde karşılıklı anlaşarak yada karşılıklı cekişmeli bir şekilde mahkemelere taşınması olayına verilen addır.
Boşanma davası kapsamında aile özel dedektiflik bürosu araştırmacıları olarak konu ile alakalı, detaylı ve mahkeme odaklı çalışmalar yapılmaktadır. Boşanma davası herkesin başına doğal olarak gelebilir, çok hassas ve dikkatli olunması gereken ince noktaları vardır. Boşanma süreci taraflardan birisinin ya da her iki tarafında boşanma yönünde bir irade sergilemesi ile başlar. Boşanma süreci nasıl işler sorusunun yanıtı için bir çok unsurun belirleyici olacağını söylemekte yarar vardır. Boşanma sürecinde eşlerden ikisinin de boşanma yönünde bir irade ortaya koyması ve her konuda uzlaşması ya da aksi bir durum açılacak olan boşanma davası türünü belirleyecektir.Boşanma nedenleri özel boşanma nedenleri ve genel boşanma nedenleri olarak farklılık gösterir. Boşanma davalarına da sıklıkla konu olan boşanma sebepleri; Aldatma sebebiyle boşanma (zina) , terk etme nedeniyle boşanma, ilgisizlik nedeniyle boşanma, kötü ve onur kırıcı davranışlar nedeniyle boşanma, fiziksel şiddet nedeniyle boşanma, yalan, güven kırıcı davranışlar sebebiyle boşanma, hakaret, aşağılama sebebiyle boşanma, hayata kast, tehdit, şantaj nedeniyle boşanma, şiddetli geçimsizlik (anlaşamama) gerekçesiyle boşanma, fiili ayrılık nedeniyle boşanma olarak sıralanabilmektedir.Bunun dışında bir çok tutum ve davranış da boşanma sebebi olarak öne sürülebilmektedir.
Boşanma davası kapsamında özel dedektiflerimiz tamamen mahkeme ve tazminat alımı odaklı çalışmalar yaparak dosyayı başarılı bir şekilde kapatmaktadırlar.Boşanma davalarında delil nasıl toplanır ? Ne şekilde başlangıç yapılmalıdır ? Mahkeme gidişatı ne şekilde değiştirilir? bunlar tamamen uzmanlık isteyen konular olduğu için, danışma hattından bizlere ulaşaraak 24 saat süresiz bilgi alabilirsiniz.
Boşanma Davası Nasıl Açılır ?
Boşanma davası açmak için öncelikle iddia edilen hususların şüpheye mahal vermeyecek şekilde somut olarak delillendirilmesi gerekmektedir. Eşlerden birinin ikametgahında, son altı aydır ikamet ettikleri yerin mahkemesinde ya da aile mahkemelerinde boşanma davası açılabilmektedir. Yabancı uyruklu kişilerle evlenen şahıslar için, bulundukları ülkenin mahkemeleri davayı kabul etmiş ise, Türkiye'de de bir tanıma tenfiz davası açılması gerekmektedir. Boşanma, başka bir ülkede gerçeklesşmişse, bu durum Türkiye' de de tescil ettirilmelidir. Türkiye de boşanma davası açmak için nüfus ve adres bilgileri yeterli olmaktadır. Sade bir dilekçeyle boşanma talebi ve gerekçeleri anlatılmalıdır. Eşlerin ayrı meskenlerde ikamet etmesi durumunda, hazırlanan dilekçeye karşı tarafın adres bilgileri de eklenmelidir çünkü mahkeme ileriki adımlarda, karşı tarafın maddi durumunu belirlemek için mal varlığı ve gelirlerini inceleyecektir. Bu inceleme nafaka ve tazminat konularında çok önem arz edecektir. Bireyler, boşanma davası açmadan önce mutlaka kendi durumlarının hangi boşanma sebepleri arasında yer aldığı ve davayı nasıl açması gerektiği konularında bilgi sahibi olmalıdır. Boşanma işlemleri içerisinde ilk husus bireyin haklı bir boşanma sebebine sahip olup olmadığını bilmesidir.
İkinci husus ise boşanma için gerekli belgelerden olan boşanma dilekçesi hazırlanma aşamasıdır. Boşanma dilekçesi bu noktada öne sürülecek boşanma nedeni temelli olmalıdır. Her boşanma davası nedenine göre izlenmesi gereken yöntem de farklıdır. Farklı boşanma nedenlerinin farklı hukuki prosedürleri vardır. O yüzden boşanma nedeninize özel olarak boşanma dilekçesi hazırlamanızda fayda var. Örneğin terk nedeniyle boşanma dilekçesi ile aldatma nedeniyle boşanma dilekçesi birbirinden farklı olacaktır. Ya da anlaşmalı boşanma ile çekişmeli boşanma arasında hukuki prosedür farkları olacağından bu iki dava türünün dilekçeleri de farklı olacaktır.Boşanma davasında , görevli ve yetkili mahkeme kavramlarının bilinmesi önemlidir. Boşanma davalarına Aile Mahkemeleri bakar, fakat her yerde Aile Mahkemesi bulunmayabilir. Bu durumda Aile Mahkemesi olmayan yerlerde bu dava Asliye Hukuk Mahkemesine açılmalıdır. Boşanma işlemleri içerisinde davanın açılması aşamasında bireylerin mutlaka yetkili mahkemeye boşanma davasını açmaları gerekir. Aksi durumda yetkisizlik nedeniyle davanız istenilen sonuçla neticelenmez. Bu noktada boşanma davasının açılacağı yer eşlerin son altı aydır birlikte ikamet ettikleri yerde bulunan mahkemelerdir.
Boşanma davası akabinde avukatınızla ilgili yerel mahkeme savcılığına başvurarak nedenleri ve gerekçeleriyle birlikte dilekçenizi verip süreyi başlatmış olursunuz.Boşanma davası kapsamında konu ile alakalı ön hazırlık aşamasında bizlerden de ücretsiz destekte alabilirsiniz.
Boşanma Davası İçin Özel Dedektiflik Hizmeti
Boşanma davaları için asıl önemli nokta ise, açılan boşanma davasının nasıl yürütüleceğidir. Boşanma davaları pek çok hukuki prosedürü içerir ve bu boşanma işlemleri doğru bir şekilde yürütülmediği zaman, çocuğun velayeti, mal paylaşımının yapılması, nafaka ve tazminat talepleri gibi bir çok noktada hak kaybı yaşanması kaçınılmazdır. Özel dedektiflik büromuz delil ve kanıt toplama görevini üstlenmektedir. Her işte olduğu gibi boşanma konularında da eğer durum çekişmeli bir boşanmaya doğru gidiyorsa ve çiftlerin anlaşamama durumları söz konusu olup, sürekli karşılıklı suçlamalar yöneltiliyorsa, soluğu özel dedektiflik bürosunda almanız gayet normaldir.Çünkü delil toplanması ve dedektiflik çalışması tamamen profesyonellik isteyen çok hassas ve titiz bir konudur. Boşanmada İspat, boşanma davasını açan bireyin öne sürdüğü, hukuki boşanma nedeninin mahkeme huzurunda kanıtlanması anlamına gelmektedir. Boşanma davasını açan kişinin ispat yükümlülüğü vardır. Birey boşanma davasını açarken, farklı boşanma nedenleri ile davayı açabilir. Aldatma nedeniyle boşanma, terk nedeniyle boşanma,aile içi şiddet nedeniyle boşanma gibi hangi nedenle açılmış olursa olsun, boşanmanın gerçekleşebilmesi için davayı açan kişi öne sürdüğü durumu ispat etmelidir. Boşanmada ispatın yapılamadığı durumda boşanma davası reddedilir. Bu da aynı nedenle 3 yıl içerisinde tekrar boşanma davası açılmasını engeller. Boşanmada ispata ilişkin olarak bu ispatın yapılması, boşanmayı getiren olaylardaki haklılığı da ortaya çıkaracağından dolayı, çocuğun velayeti, maddi ve manevi tazminat, nafaka gibi bir çok hususu direk olarak etkilemektedir.Boşanma sürecinde dava açan kişi yani davacı, öne sürdüğü hukuki boşanma sebepleri ile ilgili olarak ispat yükümlülüğüne sahiptir. Boşanmada İspat, davacı tarafından yapılmak zorundadır. Bu noktada bireyler delil olarak tanık beyanları ya da farklı argümanlar kullanabilirler. Boşanmada İspat yapılamaz ise açılacak olan boşanma davası reddedilir. Boşanma davası açan kişilerin boşanmada ispat aracı olarak hangi unsurları kullanabileği doğru tespit edilmelidir. Her argüman delil olarak kullanılamayabilir. Burada hukuki açıdan delil sayılabilecek argümanlarla boşanma davasının yürütülmesi sağlıklı bir boşanma süreci geçirilmesini sağlayacaktır
Boşanma davaları kapsamında mahkeme kararları, ömür boyu kaderinizi değiştirecek bir karar olup çocuklarınızın velayeti, tazminat ve nafaka gibi konularda yön tayin edicidir.Bu sebeblerden dolayıdır ki, insanlarımızın yaptığı hataların başında da bir dilekçe yazıp, avukat tutmakla mahkeme kazanırım düşüncesini taşımalarıdır.Herşey bu kadar kolay olmamakla beraber, sonuçta 2-3 yıl mahkemelere gidilip çile çekilmektedir.
Boşanma davaları kapsamında bu nedenle işini bilen ve kurumsal olan bir dedektiflik firmasıyla çalışmanız en mantıklısı olacaktır.
Boşanma Davası İçin Delil Toplama
Boşanma davası için delil toplarken dikkat edilmesi gerekn bazı unsurlar vardır. Her davanın en önemli çözüm noktası kanıt ve delillendirme yöntemidir.Hal durum ortada olup, bunlarda somut bir şekilde değerlendirildiği zaman, haksız olan tarafın pek ortaya koyacağı birşey olamaz .Hatta savunma bile yapamaz, boşanma davasını açan bireyin öne sürdüğü, hukuki boşanma nedeninin mahkeme huzurunda kanıtlanması gerekmektedir.Boşanma davasını açan kişinin ispat yükümlülüğü vardır. Boşanmanın gerçekleşebilmesi için davayı açan kişi öne sürdüğü durumu ispat etmelidir. Boşanmada ispatın yapılamadığı durumda boşanma davası reddedilir. Bu da aynı nedenle 3 yıl içerisinde tekrar boşanma davası açılmasını engeller. Boşanmada ispata ilişkin olarak bu ispatın yapılması, boşanmayı getiren olaylardaki haklılığı da ortaya çıkaracağından dolayı, çocuğun velayeti, maddi ve manevi tazminat, nafaka gibi bir çok hususu direk olarak etkilemektedir. Boşanma davası açan kişilerin delil olarak hangi unsurları kullanabileği doğru tespit edilmelidir. Her argüman delil olarak kullanılamayabilir. Burada hukuki açıdan delil sayılabilecek argümanlarla boşanma davasının yürütülmesi sağlıklı bir boşanma süreci geçirilmesini sağlayacaktır. Boşanma davalarında mahkemeye sunulacak delillerde, Gsm operatörünün kayıtları, fotoğraf, kredi kartı harcamaları, faturalar, otel giriş ve çıkış kaydı,mektup, günlük, cep telefonu mesajları, video, sosyal medya paylaşımları, whatsapp konuşmaları,facebook mesajları, tanıklar… gibi bir çok argüman boşanmada delil olarak sunulabilir. Sosyal ağlar üzerinden yapılan konuşmalar, fotoğraf ve durum paylaşımları da boşanmada ispat için kullanılabilen argümanlar arasında yer alır. Özellikle aldatma nedeniyle boşanma davalarına sıklıkla konu olan Facebook mesaj içerikleri boşanma davasında delil olarak kullanılabilir. Fakat, tekrar hatırlatmakta yarar var, boşanmada ispat için öne sürülecek delillerin hukuka uygun şekilde elde edilmiş olması gerekirBoşanmada kullanılmak istenilen delillere ilişkin olarak dikkat edilmesi gereken husus, tüm delillerin hukuka uygun şekilde elde edilmiş olunmasıdır.
Boşanma davası kapsamında mevcut iddia edilen suçlamalar delillenirse, bunun önünede hiçbirşey geçemeyecek ve mahkeme direk kazanılacaktır.
Boşanma davası kapsamında bu nedenle özel dedektiflik ajansımız delil ve sonuç odaklı çalışmalar yaparak, hedefe doğrudan başarılı bir şekilde ulaşmaktadır.
Aile Özel Dedektiflik Bürosu İçin Boşanma Davalarının Önemi
Boşanma davaları , aile özel dedektiflik büromuz için ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü aile konuları ciddi hassasiyet ve mahremiyet gerektirmektedir. Boşanma davaları pek çok hukuki prosedürü içermektedir ve bu boşanma işlemleri doğru bir şekilde yürütülmediği zaman, çocuğun velayeti, mal paylaşımının yapılması, nafaka ve tazminat talepleri gibi bir çok noktada hak kaybı yaşanması kaçınılmazdır.Evliliğin sona ermesinden sonra, mal paylaşımına konu olacak değerlerin, bu paylaşımın yaşanmaması için elden çıkarılması, olması gerekenden daha ucuza satılması, hileli satış gösterme yoluyla başkasına devri gibi farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Boşanma sürecinde mal kaçırma,oldukça sık karşılaşılan bir davranış olup, evlilik içerisinde edinilen malın karşı taraf ile paylaşılmasını engelleme amacıyla yapılan bir davranıştır. Burada birey bağlı olduğu mal rejimi ya da eşiyle yaptığı mal paylaşım sözleşmesi gereği, eşine bu değerlerden pay vermek durumunda kalır. Bu noktada, özel dedektiflerimizden, mal varlığı araştırması konusunda yardım alınabilir.
Boşanma davası kapsamında her çift mutluluk ve huzur hedefli birliktelik için evlendiği gibi hayatta bazı şeyler de ters gidebiliyor. Bunun akabinde çiftler soluğu mahkemelerde alarak, adeta birbirleriyle yarışır duruma gelebiliyorlar.Tüm bu olumsuzlukların içerisinde bilinenleri kanıtlayıp meydana çıkarmak ve somut delilleri haklı tarafa vermek yaptığımız çalışmalar içerisinde yer almaktadır.
Boşanma Davası İle Alakalı Kanun Maddeleri
*Zina-TMK md.161
*Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış- TMK md.162
*Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme- TMK md.163
*Terk- TMK md.164
*Akıl hastalığı- TMK md.165 , sayılmış
*TMK md 166 / f.1-2 de genel boşanma sebebi olarak “evlilik birliğinin temelden sarsılması”
*TMK md.166/ f.3 de, “anlaşmalı boşanma”
*TMK md.166/ f.4 de de “ 3 yıllık fiili ayrılık nedeniyle boşanma” düzenlenmiştir.
*TMK Madde 167 gereği “ Boşanma davası açmaya hakkı olan eş, dilerse boşanma, dilerse ayrılık isteyebilir.”
*Zina; Eşlerden biri zina ederse, diğer eş Boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer. Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
*Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış; Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir. Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer. Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
*Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme; Eşlerden biri küçük düşürücü bir suç işler veya haysiyetsiz bir hayat sürer ve bu sebeplerden ötürü onunla birlikte yaşaması diğer eşten beklenemezse, bu eş her zaman Boşanma davası açabilir.
*Terk; Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim (Eklenmiş ibare –Yür. Tar. 01.10.2011) veya noter tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, Boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır. Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim (Eklenmiş ibare –Yür. Tar. 01.10.2011) veya noter, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, Boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
*Akıl Hastalığı; Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hale gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir.
*Evlilik birliğinin temelden sarsılması; Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri Boşanma davası açabilir. Yukarıdaki fıkrada belirtilen hallerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Aile Özel Dedektiflik Bürosu İçin, Boşanma Davalarının Önemi
Boşanma Davası İçin Delil Oluşturma kapsamında sizlerin verdiği bilgiler ışığında bir çalışma planı yapılır. Boşanma işlemleri açısından asıl önemli nokta ise açılan boşanma davasının nasıl yürütüleceğidir. Boşanma davaları pek çok hukuki prosedürü içerir ve bu boşanma işlemleri doğru bir şekilde yürütülmediği zaman, çocuğun velayeti, mal paylaşımının yapılması, nafaka ve tazminat talepleri gibi bir çok noktada hak kaybı yaşanması kaçınılmazdır. Bu çalışma planı doğrultusunda hareket eden özel dedektiflik büromuzun eğitimli dedektifleri kararlı bir şekilde sonuç odaklı olarak çalışırlar. Ekip çalışması ile yapılan araştırmalar ve takipler sonucu elde edilen bilgiler, somut delil niteğili taşıyacak şekilde hazırlanarak sizlere özel avukatlar eşliğinde teslim edilir.
Boşanma Davası İçin Delil Oluşturma çalışmaları eğitimli özel dedektiflerimiz tarafından yürütülür. Tüm çalışmalar özel dedektiflerimizin kararlı tutumu sonucu kesin çözüme ulaşır. Profesyonel özel dedektiflerimiz tüm boşanma davası süreci boyunca sizlerin yanında olarak, davayı kazanmanız adına gerekli yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi yapacaklar. Sizlere boşanma davası sürecinde fark yaratacak olan delilleri teslim ederek çalışma sonlandırılacaktır.
Boşanma Davası İçin Delil Oluşturma çalışmaları gizlilik kurallarına uyularak sürdürülmesinin yanı sıra sizlere bu süreçte hassas davranılır. Tüm taleplerinizi karşılamaya yönelik olan Boşanma Davası İçin Delil Oluşturma çalışmaları, eğitimli özel dedektifleri ile teknik takip, sanal takip ve fiziki takip çalışmalarını da kapsar. Boşanma Davası İçin Delil Oluşturma hizmetimiz hakkında bilgi almak için 7/24 danışmanlık hattımızı arayabilirsiniz.
Boşanma Davası İçin Avukat Hizmeti
Boşanma davası için avukat atamak özel dedektiflik büromuzun boşanma davaları için delil toplama hizmeti dahilindedir. Boşanma davasına uzman bir avukatla girmek süreci değiştirerek olası maddi ve manevi yaptırımlardan sizi uzak tutacaktır. Boşanma davası ile kalmayarak tazminat ve velayet davalarıyla karşılaşma olasılığı yüksek müşterilerimiz için de yürütülen özel dedektiflik çalışmalarıyla birlikte olası yaptırımlara karşı önlem alınır. Tarafların haklarının korunması için protokol hazırlanacağından, ufak konular bile büyük problem olabilmektedir. Bu noktada bu işlerde deneyimli olan avukat çiftlere yardımcı olacaktır.
Boşanma davası için avukat ile birlikte hareket etmek, yani sürece hakim ve ne şekilde olursa ne gibi sonuçlar çıkacağını önceden kestirebilen bir uzmanla bu süreçte birlikte olmak sürecin sorunsuz sonuçlanmasını sağlayacaktır. Boşanma davaları için delil toplama çalışmalarıyla karşı tarafın sahte savunma yapmasına mani olunacak ve hakimlerin doğru karar vermeleri sağlanacaktır.
Mahkemenin boşanmayı onaylaması, nüfus müdürlüğüne gerekli tebligatların hazırlanmasını avukat kolayca halledecektir.
Boşanma davası için avukat görevlendiren özel dedektiflik büromuz tarafından yürütülen özel dedektiflik çalışmalarıyla mahkemenin sonucunun sizlerin lehinize olması sağlanacaktır. Bireyler mutlu bir gelecek adına adım atarlarken boşanmayı akıllarına bile getirmezler. Fakat eşler bazen sadakatsiz davranarak ihanet, kıskançlık, aldatma gibi istenmeyen durumlara girmektedir. Bu durumlarda da boşanma kaçınılmaz bir son olmaktadır. Boşanma davası sürecinde sizlerin yanında olan özel dedektiflik büromuz süreç boyunca tam destek vererek sonucun lehinize gerçekleşmesini sağlar.
Önemli Not : Aile Özel Dedektiflik Bürosu aşşağıda belirtilmiş olan ilçelerde aktif olarak 7/24 hizmet vermektedir. Sincan, Şereflikoçhisar, Yenimahalle, Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağ, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof, Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat, Yusufeli, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Çine, Didim, Germencik, İncirliova,Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk, Amasra, Kurucasile, Ulus, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason, Aydıntepe, Demirözü, Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt, Yenipazar, Adaklı, Genç, Karlıova, Kığı, Solhan, Yayladere, Yedisu, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki, Tatvan, Dörtdivan, Gerede, Göynük, Kıbrısçık, Mengen, Mudurnu, Seben, Yeniçağa, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keleş, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir, Yıldırım, Ayvacık, Bayramiç, Biga, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki, Yenice, Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Eldivan, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Şabanözü, Yapraklı, Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilp, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu, Uğurludağ, Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Sarayköy, Serinhisar, Tavas, Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan, Sur, Yenişehir, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölkaya, Gümüşova, Kaynaşlı, Yığılca, Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu, Sivrice, Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan, Üzümlü, Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Tirebolu, Yağlıdere, Kelkit, Köse, Kürtün, Siran, Torul, Çukurca, Şemdinli, Yüksekova, Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağ, Aralık, Karakoyunlu, Tuzluca, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkikaraağaç, Uluborlu, Yalvaç, Yenişarbademli * Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, İmamoğlu, Karaisalı, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık, Yüreğir, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut, Basmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Sultandağı, Şuhut, Diyadin, Doğubeyazıt, Eleşkirt, Hamur, Patnos, Taşlıçay, Tutak, Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi, Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova, Taşova, Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar,Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye, Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar, Tepebaşı, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey, Şehit Kamil, Yavuzeli, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Karataş, Kozan, Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu, Eflani, Eskipazar, Ovacık, Safranbolu, Yenice, Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Kazımkarabekir, Sarıveliler, Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim, Susuz, Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Daday, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü, Tosya, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar, Elbeyli, Musabeyli, Polateli, Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt, Yahşiyan, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman, Mucur, Başiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe, Körfez, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane, Tavşanlı, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan, Yeşilyurt, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Görde, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur, Yeşilli, Akdeniz, Anamu, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar, Yenişehir, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Güllük, Kavaklıdere, Köyçeğiz, Marmaris, Milas, Ortaca, Ula Yatağan, Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt, Varto, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, Ürgüp, Altınhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ,Ulukışla, Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Karadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey, Ünye, Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas, Toprakkale, Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli Derepazarı, Fındıklı, Güneysu, Hemşin, İkizdere, İyidere, Kalkandere, Pazar, Adapazarı, Akyazı, Arifiye Erenler, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serdivan, Söğütlü,Taraklı, Alaçam, Asarcık, Atakum, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Ladik, Ondokuzmayız, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü, Yakakent, Aydınlar, Baykan, Eru, Kurtalan, Pervari, Şirvan, Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü, Türkeli Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Zara, Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınarı, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Viranşehir, Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi, Uludere, Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmaraereğlisi, Muratlı, Saray, Şarköy, Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt, Zile, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Yomra, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek, Pülümür, Banaz,Eşme, Karahallı, Sivaslı, Ulubey, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Özalp, Saray, Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal, Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Sorgun, Şefaatli, Yenifakılı, Yerköy, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey, Saraykent, Sarıkaya
Önemli Not : Aile Özel Dedektiflik Bürosu aşşağıda belirtilmiş olan illerde aktif olarak 7/24 hizmet vermektedir. Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Sivas, Şırnak, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin , Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş , Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, Tekirdağ, Van , Yalova, Yozgat, Zonguldak
Önemli Not : Aile Özel Dedektiflik Bürosu aşşağıda belirtilmiş olan ülkelerde aktif olarak 7/24 hizmet vermektedir. Kongo, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kosova, Vatikan, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Andorra, Angola, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Endonezya, Eritre, Ermenistan, Estonya, Etiyopya, Fas, Fiji, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau Gine Bissau Batı Afrika, Grenada, Guyana, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Güney Osetya, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Kiribati, Kolombiya, Komorlar, Kosta Rika, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Küba, Laos, Lesotho, Letonya, Liberya, Libya, Liechtenstein, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Madagaskar, Makedonya Cumhuriyeti, Malavi, Maldivler, Malezya, Mali, Malta, Marshall Adaları, Meksika, Mısır, Mikronezya, Moğolistan, Moldova, Monako, Moritanya, Moritius, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru Nepal, Nikaragua, Nijer, Nijerya, Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Palau, Panama, Papua, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Ruanda, Rusya Federasyonu, Saint Kitts, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Bahamalar, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Tuvalu, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Umman, Batı Sahra, Belçika, Belize, Benin, Beyaz Rusya, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Danimarka, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Dominika, Ekvador, Ekvator Ginesi, El Salvador, Abhazya, Afganistan, Sealand, Senegal, Seyşeller, Sırbistan, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Slovenya, Solomon Adaları, Somali, Somaliland, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan192, Togo, Tonga, Transdinyester, Trinidad ve Tobago, Tunus, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Yeşil Burun, Yunanistan, Zambiya, Zimbabve